Men på denne tiden av året, så gjør jeg ting jeg vanligvis ikke gjør. Jeg finner frem boksen med krydder som nesten ikke er rørt siden i fjor på denne tiden. Denne her.
På denne tiden av året så synes jeg det er helt naturlig å finne frem krydder som allehånde og ingefær og nellik. Jeg salter på kjøtt. Resten av året er det ikke sånn at jeg har en bolle i kjøleskapet med kjøtt til salting, men akkurat nå er det naturlig, jeg tar det ut daglig og snur på det og strør på mer salt. Det er nok salt nok nå, så jeg får koke det opp og lage noe suppe eller lapskaus eller noe sånt, eller fryse det, men det er bare på denne tiden slikt er naturlig for meg, så det er best å lage noe av det før det forsvinner i fryseren.
Er det bare meg? Eller er det vanlig at man går litt tilbake til gamle skikker sånn i juleforberedelsene? Resten av året serveres ris, pasta og nudler oftere enn poteter, og å salte på kjøtt? Bruke laurbærblad, eller allehånde? Det er bare i julens oppskrifter her i huset.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar