Velkommen til Julehuset, Taras Juleblogg.

Her vil jeg forsøke å samle litt oppskrifter på mat og kaker og godteri, litt julestemning og tradisjoner. Det er ikke så mye her enda, men det kommer litt etter litt

tirsdag 10. oktober 2023

Det er noe litt rart med det.

 Men på denne tiden av året, så gjør jeg ting jeg vanligvis ikke gjør. Jeg finner frem boksen med krydder som nesten ikke er rørt siden i fjor på denne tiden. Denne her.

 Og jeg funderer litt på hvordan det har seg at denne ble krydder -boksen min, denne jeg ikke kan huske som noe annet. Men åpenbart inneholdt den engang havreflarn. 
 
På denne tiden av året så synes jeg det er helt naturlig å finne frem krydder som allehånde og ingefær og nellik.  Jeg salter på kjøtt. Resten av året er det ikke sånn at jeg har en bolle i kjøleskapet med kjøtt til salting, men akkurat nå  er det naturlig, jeg tar det ut daglig og snur på det og strør på mer salt. Det er nok salt nok nå, så jeg får koke det opp og lage noe suppe eller lapskaus eller noe sånt, eller fryse det, men det er bare på denne tiden slikt er naturlig for meg, så det er best å lage noe av det før det forsvinner i fryseren. 

Er det bare meg? Eller er det vanlig at man går litt tilbake til gamle skikker sånn i juleforberedelsene? Resten av året serveres ris, pasta og nudler oftere enn poteter, og å salte på kjøtt? Bruke laurbærblad, eller allehånde? Det er bare i julens oppskrifter her i huset. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar