Velkommen til Julehuset, Taras Juleblogg.

Her vil jeg forsøke å samle litt oppskrifter på mat og kaker og godteri, litt julestemning og tradisjoner. Det er ikke så mye her enda, men det kommer litt etter litt

mandag 3. januar 2022

God nyttår

 Ja, da er 2021 historie og vi er i gang med 2022

Jula 2021 ble hos oss litt som de siste årene, delvis på etterskudd, så en del av de planlagte førjulsblogginnleggene kommer nok litt sånn etterskuddsvis de også, men her kan man tilbakedatere, det er hakket vanskeligere i virkeligheten ;) 

Jeg har jo bilder og planlagte innlegg i hodet av bakst og matlaging og tradisjoner og pynt og juleverksted, så i alle fall noen av dem håper jeg å få på plass. 

Men, her i huset er det jul enda.  Juletreet står i all sin.... vel, fravær av prakt. (tema for eget innlegg, men stikkord: Det KNAKK lille julaften. Og den mest lyslenka med mange små lys, lyser ikke lenger) 

Uansett er det nå i alle fall fortsatt nisser i trappa og på hyller og skap og i vinduene, det er juleduker og lys i vinduene og ja, det er fortsatt jul. For jula ender ikke ved nyttår, slik flere og flere gjør, de rydder ut jula i nyttårshelgen. Men jeg lar den stå. Om det blir til 13. dag jul eller 20. dag jul, eller ofte helga mellom disse, den får i alle fall stå litt lenger. Det er litt koselig. Men jeg merker at den er litt over likevel, det er ikke like naturlig med juleservise, det er ikke lenger naturlig for meg å henge på meg en julenål. For det er jo januar. 

Og en grunn til at jula ofte pakkes vekk i helga mellom 13. og 20. dag jul er rett og slett at en hverdag har jeg ikke tid til å pakke vekk jul. Det er for det første ganske mye jobb, og for det andre så er januar = overtid for en regnskapsfører som meg. Men jeg jobber svært lite i helgene, da prioriterer jeg ungene.  Og altså huset.

Men, i alle fall godt nyttår! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar