Velkommen til Julehuset, Taras Juleblogg.

Her vil jeg forsøke å samle litt oppskrifter på mat og kaker og godteri, litt julestemning og tradisjoner. Det er ikke så mye her enda, men det kommer litt etter litt

søndag 8. oktober 2023

Årets fårerull.

 Ja, da ligger den i saltlake og i løpet av uka skal den prøvesmakes. 

Selve prosessen med å lage den har jeg blogget med bilder før. 

Pressa som jeg omtaler er denne 

Hvor den ene skruen går lett rundt bare man dytter litt på den, og den andre må skrus runde for runde med motstand, de er altså i sin relativt identiske utforming en bitte liten halv millimeter ulike.

Og så er den lagt i saltlake, 2 liter vann, knapt 300 gr grovsalt og en ss sukker samt noe laurbærblad. 
Den ser litt rar ut der den ligger i en nettingstrømpe kjøpt på rull på apoteket, tykkelse arm. Jeg har i senere år også fått tak i sånn strikk -strømpe som butikkene bruker men denne rullen var litt tynn, så jeg valgte bruke av denne gamle. Det er ikke mange årene igjen av den. 

Jeg snur den daglig og smaker på den etter 2-3. døgn, normalt er den klar etter 4-5. Da er den litt salt, blir på en måte litt mindre døat av å fryses. Så vi pakker i vacuum og fryser til det er nærmere jul. I løpet av uken. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar